wtorek, 18 lutego 2014

Potrawy, które serwowaliśmy na zimowym FEST W PORĘ

   Przedstawiamy kulinarnych bohaterów zimowego Fest w Porę: babeczki z kaszy gryczanej, jarskie flaczki z boczniakiem, krem z jabłka i selera z ziołowymi grzankami, muffinki marchewkowe, szarlotka owsiana z cynamonem, tarta z masą makową. Smakowało Wam?












Aha, jeszcze krótki przepis na surówkę z jarmużu, która zebrała wiele pochlebnych opinii, a jest niezwykle banalna:
- jarmuż bardzo drobno poszatkowany
- jabłko starte na tarce
- biała część pora pokrojona w talarki
- prażony słonecznik
+ sos: olej lniany, musztarda delikatesowa, miód, ocet winny, sól - wszystkie składniki umieścić w słoiku i niczym w szejkerze wstrząsać do uzyskania jednolitej konsystencji 

Wszystko razem połączyć. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz